.

Google Chrome 7.0.517.43 Final Portable

30 December 2010


Google Chrome 7.0.517.43 Final Portable l 8.26 MB


.::INFO::.

Google Chrome adalah browser yang menggabungkan desain minimal dengan teknologi canggih untuk membuat web lebih cepat, aman, dan lebih mudah. Ia mempunyai satu tempat untuk semua: Ketik di address bar dan dapatkan nasihat untuk laman carian dan web. Akan memberikan anda thumbnail dari halaman utama anda; masuk ke laman kegemaran anda dengan kelajuan kilat dari tab baru.


Google Chrome adalah sebuah pelayar web open source yang dikembangkan oleh Google. Peranti lunak arsitektur direkayasa dari awal (komponen menggunakan perisian open source yang lain termasuk WebKit dan Mozilla Firefox) untuk memenuhi perubahan keperluan pengguna dan mengakui bahawa laman web yang saat ini laman web arent tetapi aplikasi web. Design tujuan termasuk kestabilan, kelajuan, keselamatan dan antara muka pengguna yang bersih, sederhana dan efisien.


* Sandboxing. Setiap tab di Chrome adalah sandboxed, sehingga tab boleh memaparkan isi dari suatu laman web dan menerima input pengguna, tapi tidak akan boleh membaca desktop pengguna atau fail peribadi.
Google mengatakan mereka telah "mengambil batas proses yang ada dan membuatnya menjadi penjara". Ada pengecualian untuk peraturan ini; browser plugin seperti Adobe Flash Player tidak menjalankan dalam batas-batas penjara tab, dan sehingga pengguna masih akan terdedah kepada eksploitasi lintas-browser berdasarkan plugin, sampai plugin telah dikemaskini untuk bekerja dengan Chrome keselamatan baru. Google juga mengembangkan blacklist phishing baru, yang akan dibina ke Chrome, serta disediakan melalui API awam yang berasingan.
* Privasi
Google mengumumkan mode penyamaran disebut mendakwa bahawa itu "membolehkan anda menjelajah web privasi penuh kerana tidak merakam sebarang aktiviti anda". Tidak ada ciri-ciri ini, dan tidak ada implikasi mod lalai berhubung dengan database Googles diberikan.
* Kelajuan
pembaikan Speed adalah tujuan desain primer.


Kestabilan
* Multiprocessing
Pasukan Gears sedang mempertimbangkan bimbit multithreaded (mencatatkan bahawa masalah dengan pelaksanaan pelayar web yang ada adalah bahawa mereka secara inheren single-threaded) dan Chrome menerapkan konsep ini dengan arsitektur multiprocessing. Sebuah proses berasingan diperuntukkan kepada setiap tugas (misalnya tab, plugin), seperti halnya dengan sistem operasi moden. Hal ini mencegah tugas-tugas dari mengganggu satu sama lain yang baik bagi keselamatan dan kestabilan; penyerang berjaya memperoleh akses kepada salah satu aplikasi tidak memberikan mereka akses kepada semua dan kegagalan dalam satu hasil aplikasi di skrin "Tab Sad" kematian. Strategi ini menuntut bayaran pada-proses tetap di depan tetapi hasil dalam ingatan kurang mengasapi keseluruhan fragmentasi yang terhad pada setiap proses dan ada hasil lagi peruntukan memori lebih lanjut. Untuk melengkapi ini, Chrome juga akan menampilkan seorang pengurus proses yang akan membolehkan pengguna untuk melihat berapa banyak memori dan CPU setiap tab menggunakan, serta membunuh tab responsif.


User interface
* Ciri-ciri
Chrome telah menambah beberapa ciri-ciri yang umum digunakan plugin-khusus pelayar lain ke dalam pakej lalai, seperti mod tab Incognito, di mana tidak ada log dari aktiviti pengguna disimpan, dan semua cookies daripada sesi dibuang. Sebagai sebahagian dari mesin V8 Chromes javascript virtual, pop-up windows javascript tidak akan ditunjukkan secara lalai, dan sebagai gantinya akan muncul sebagai bar kecil di bahagian bawah antara muka sampai keinginan pengguna untuk memaparkan atau menyembunyikan tetingkap. Chrome akan termasuk sokongan untuk aplikasi web yang berjalan bersama aplikasi tempatan lain pada komputer. Tab boleh diletakkan dalam mod web-app, di mana omnibar dan kawalan akan tersembunyi dengan tujuan membolehkan pengguna untuk menggunakan web-app tanpa pelayar "di jalan".
* Rendering Engine
Chrome menggunakan mesin rendering WebKit dengan nasihat daripada pasukan Gears kerana sederhana, memori cekap, berguna pada peranti embedded dan mudah untuk belajar untuk pemaju baru.
* Tab
Sementara semua web browser utama tab (misalnya Internet Explorer, Firefox) telah dirancang dengan tetingkap sebagai wadah utama, Chrome akan menempatkan tab pertama (mirip dengan Opera). Cara paling pantas ini akan menunjukkan adalah dalam antara muka pengguna: tab akan berada di bahagian atas tetingkap, bukan di bawah kawalan, seperti pada browser yang lain tab utama. Di Chrome, setiap tab akan menjadi proses individu, dan masing-masing akan mempunyai kawalan bimbit sendiri dan address bar (disebut omnibox), desain yang menambah kestabilan pelayar. Jika satu tab gagal hanya satu proses meninggal; bimbit masih boleh digunakan seperti biasa dengan pengecualian tab mati. Chrome juga akan melaksanakan New Tab Page yang menunjukkan sembilan halaman yang paling banyak dikunjungi di thumbnail, bersama-sama dengan paling anda cari di laman web, yang terakhir bookmarked laman web, dan yang terakhir ditutup tab, pada saat membuka tab baru, serupa dengan Opera "Speed Dial" laman.

.::PAUTAN UNUTUK MEMUAT TURUN::.
Saiz:8.26MB

MEDIAFIRE PASSWORD
sazwan-mediafire

~ Hasillkan manfaat daripada kelancaran internet browser ni~

0 comments:

Post a Comment

  © Blogger template Brownium by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP